4 Ιουλ 2017

Τριήμερο πολιτιστικό ταξίδι στην Άνδρο θα πραγματοποιήσει από τις 7 ως τις 9 Ιουλίου ο Σύλλογος του Βλαχιώτη «Κυψέλη Χορού & Πολιτισμού», σε συνεργασία με το Σύλλογο Φιλοπρόοδων Δαφνιωτών «Άγιος Γεώργιος». Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, χορευτική ομάδα των δύο παραπάνω συλλόγων θα συμμετάσχει στο 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που έχει τίτλο «…κι ολόγυρά μας θάλασσα…». Η χορευτική βραδιά διοργανώνεται το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο Ανοικτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.
Παράλληλα με τις χορευτικές εκδηλώσεις, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα ξεναγήσεων και τουριστικών επισκέψεων στα αξιοθέατα του νησιού.
Εκτός της ομάδας από το δήμο Ευρώτα, στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν επίσης η «Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολιού Κερκύρας», καθώς και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου.
Η ομάδα από τη Λακωνία θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με χορούς από την Πελοπόννησο. Η κατάλληλη προετοιμασία έγινε από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής και δασκάλα χορού κ. Ελένη Μαχαίρα, με στόχο τη σωστή παρουσίαση της πολιτισμικής και μουσικοχορευτικής ταυτότητας της περιοχής μας, αλλά και τη γενικότερη προβολή της Λακωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.