7 Ιουν 2017


Πλουσιότεροι σε  εμπειρίες και γνώσεις οι μαθητές της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Ξηροκαμπίου, Κροκεών και Δαφνίου με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο».

Στη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές ασχολήθηκαν με δραστηριότητες σχετικές με το ραδιόφωνο και την τεχνολογία του. Έγιναν Συντάκτες, Τεχνικοί, Εκφωνητές και δημιούργησαν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές (http://europeanschoolradio.eu/podcast).

Παράλληλα συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Τραγουδιού του European School Radio «Κάντο ν ακουστεί 2017». Το τραγούδι «Με τις λέξεις» που δημιούργησαν και ερμήνευσαν όλοι οι μαθητές διακρίθηκε στα τραγούδια που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή (http://europeanschoolradio.eu/4fest/vraveia/).

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό στούντιο ενώ παρακολούθησαν πρόβα της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ.



Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίασή του από μαθητές στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας στην αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.    

Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο εκπαιδευτικός μουσικής Μαρίνος Καριοφύλλης και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Απόστολος Μπουρτούβαλης (Δ. Σχ. Κροκεών), Ιωάννα Ροβολή (Δ. Σχ. Δαφνίου) και Μανώλης Χειλαδάκης (Δ. Σχ. Ξηροκαμπίου).