11 Σεπ 2015

Σήμερα , Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου , ξεκίνησε η νέα σχολική χρόνια με την τέλεση του αγιασμού σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι και στο Δημοτικό Σχολείο του Δαφνίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός από τον ιερέα της ενορίας μας και παρουσία του αντιδημάρχου Δ.Ευρώτα, Παναγιωτακάκου Ηλία και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.

Όπως πληροφορηθήκαμε , φέτος το ιστορικό δημοτικό σχολείο του χωριού βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να μην μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο, τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών ,καθώς η έλλειψη καθηγητών είναι μεγάλη. Το Δαφνί είναι το 5ο κατά σειρά , μεγάλο χωριό του δήμου μας και εν έτη 2015 αδυνατεί να έχει τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς.
Την χρονιά που μας πέρασε , το Δημοτικό Σχολείο από 6θέσιο έγινε 4θέσιο , σήμερα το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να εξοπλίσει το σχολείο με δασκάλους.
Τελικά υπάρχει ενδιαφέρον για την παιδεία; 

Ας αναρωτηθούμε όλοι και ας σκεφτούμε αν ένα κράτος πρέπει να επενδύει, στην νεολαία, στον πολιτισμό και την παιδεία ή να προσπαθεί μάταια , αδιαφορώντας πλήρως για τα παραπάνω, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων και "φίλων" μας.


Καλή Σχολική χρονιά !