26 Ιουν 2015


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη λήξη της χορευτικής χρονιάς στην πλατεία Δαφνιού. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου ,ο καιρός φάνηκε τελικά σύμμαχος μας και τα τμήματα του συλλόγου μας παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου χόρεψαν γρήγορο Χασάπικο, Σιγανό, Τσακώνικο, Ποδαράκι και Χασάπικο Χίου και έκλεψαν τις εντυπώσεις. Θαυμάσαμε τα παιδιά της Α και Β δημοτικού που χόρεψαν Ζωναράδικο, Πάνω Πόδι, Στρεις, Μπαζαργκανα και Χασαπιά. Τα παιδιά της Γ και Δ Δημοτικού χόρεψαν Τσιριγώτικο, Πλατανιωτικο Νερό, Μπουρδαρη, Μεσαριτικο και Καραβιτικο Συρτο. Πρωταγωνιστές της βραδιάς όμως ήταν τα παιδιά της Ε, ΣΤ Δημοτικού και Γυμνασίου που χόρεψαν χορούς της Μακεδονίας. Χόρεψαν Ζαικο, Τικ Φαισκινο, Ζαραμο. Με πολύ πάθος χόρεψαν επίσης τα αγόρια Γκάιντα και τα κορίτσια τραγουδώντας "Τ'αστρι και το φεγγαρακι". Όλοι ,γονείς και θεατές ενθουσιάστηκαν βλέποντας τα παιδιά. Τη βραδιά έκλεισε το τμήμα των κυριών με χορούς απ’τα Δωδεκάνησα: Ισσο Καλύμνου, Πηδηχτό Ρόδου, Σούστα Ρόδου, Καρυωτικο και Πεντοζαλάκι απ την Κω. Συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους αλλά και στους γονείς των παιδιών που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα. Πολλές ευχαριστίες στη δασκάλα μας που αναμόρφωσε το χορό στο Δαφνί. 
Ο σύλλογος μας διοργανώνει και φεστιβάλ χορού την Κυριακή 12 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού μας. Η χορευτική ομάδα των ενηλίκων θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις της περιοχής μας και το παιδικό μας τμήμα θα εκπροσωπήσει το σύλλογο μας σε Διεθνές Φεστιβάλ στο Κρυονέρι Κορινθίας στις 10 Ιουλίου. Η νέα χορευτική χρονιά θα ξεκινήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Καλό καλοκαίρι!

Εκ του Πολιτιστικού Συλλόγου