24 Φεβ 2015

Αξέχαστος θα μείνει σε όλους μας και ο φετινός Βλάχικος Γάμος Δαφνίου όπου συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας του στα Αποκριάτικα δρώμενα του Νομού μας. Ο αίθριος καιρός που επικράτησε ήδη από το μεσημέρι επέτρεψε στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι τον 50ο Βλάχικο Γάμο Δαφνίου!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι και φέτος οι Λάκωνες τίμησαν με την παρουσία τους αυτόν τον πατροπαράδοτο θεσμό αφού αρκετά μεγάλος αριθμός επισκεπτών κατέφτασε στο Δαφνί προκειμένου να παρακολουθήσει τον Βλάχικο Γάμο, η φετινή κοσμοσυρροή ήταν άνευ προηγουμένου καθώς ολόκληρη η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας καθώς και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ευρώτα κ.Παναγιωτακάκο και ακολούθησαν χορευτικά. Ύστερα, ξεκίνησε η καθιερωμένη πλέον Καρναβαλική παρέλαση με τους καρναβαλιστές μας να τιμούν κυρίως τον κύριο Σόιμπλε καθώς και την νέα κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. Έπειτα, ακολούθησαν τα "παραδοσιακά" και ο Βλάχικος Γάμος αυτήν την χρονιά ξεκίνησε από το καφενείο ενός φιλο-ΝεοΔημοκράτη χωρικού. Οι πρωταγωνιστές πέρα από τους καθιερωμένους διαλόγους του συμπεθεριού, της προίκας αλλά και των προσόντων των νυμφευμένων καυτηρίασαν και τα θέματα της εποχής, τιμώντας κυρίως τον κ.Βαρουφάκη. Ο κλήρος του κουμπάρου φέτος, έτυχε στον κ.Διαμαντάκο ο οποίος τελικά πάντρεψε με μεγάλη χαρά τους νεόνυμφους.
To "παρών" έδωσαν η Αντιπερειφερειάρχης κα.Τζανετέα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Παναγιωτακάκος Ηλίας, κ.Νταλιάνης Αναστάσιος,κ.Τσμπίδης Γιώργος,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Ευρώτα κ.Μένεγας Σωτήρης ,το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, πρόεδροι άλλων Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και πολλά άλλα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρόεδροι διαφόρων Συλλόγων του Νομού μας.
Το γλέντι μεταφέρθηκε γύρω από τη φωτιά καθώς και μοιράστηκαν σαρακοστιανά εδέσματα στους παρευρίσκοντες. Περιττό να σημειώσουμε το γλέντι που πραγματοποιήθηκε στα διάφορα μαγαζιά του χωριού καθώς κυριολεκτικά δεν μπορούσες να καθίσεις! Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το "Αίγλη Καφέ" και το καφενείο "Το Νέον" ,της Παναγιώτας Πλατάνα, να κρατούν τα ηνία της διασκέδασης για ακόμη μία φορά καθώς στο δεύτερο η ορχήστρα της δικιάς μας Ειρήνης Χριστοφιλάκη διασκέδασε και ψυχαγώγησε τους παρευρίσκοντες.
Η ημέρα έκλεισε με ρίψη βεγγαλικών στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.
Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνίου καθώς χωρίς καμία οικονομική βοήθεια κατάφερε και παρουσίασε και φέτος ένα φαντασμαγορικό θέαμα και πρόσφερε άφθονο γέλιο στους παρευρίσκοντες!


Τον Βλάχικο Γάμο Δαφνίου στήριξαν :


Τους ευχαριστούμε θερμά!


Οι τυχεροί λαχνοί ήταν οι εξής:
1.Τριημερο στην Μονεμβασια 1271
2.Ρολοι χειρος 0900
3.Τηλεοραση 1859
4.Τablet 0785
5.Ηχοσυστημα 0121
6.Δωροεπιταγη καλλυντικων 0864
7.Δωροεπιταγη καλλυντικων 2 0018
8.Βραχιολι 1048
9.Ζευγαρι σκουλαρικια 0501
10.Ζευγαρι σκουλαρικια 2 1221
11.Ζευγαρι σκουλαρικια 3 1110
12.Αρωμα 0585
13.Τραπεζι για 4 ατομα 0355
14.Δωροεπιταγη extra clean 0932
σας ευχαριστουμε πολυ για την στηριξη.


Ραντεβού του χρόνου την Καθαρά Δευτέρα για έναν ακόμη ποιοτικό Βλάχικο Γάμο!
Γιατί η διασκέδαση και η ψυχαγωγία έχει προορισμό το Δαφνί!

Καλη Σαρακοστή σε όλους!




Βίντεο:




Ακολουθούν φωτογραφίες:



H παράσταση άρχισε...

Οι νεόνυμφοι ανεβαίνουν στη σκηνή



Χορός γύρω από τη φωτιά


Χορευτικά



Η νύφη και ο "λήσταρχος Τραβέλης"