11 Σεπ 2014

11/09/2014

Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Πρόοδο ευχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας σε όλους τους μαθητές .
Ακόμα , θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου υποβιβάστηκε από 6θέσιο σε 4θέσιο και κανένας δεν αντέδρασε... Ένα σχολείο το οποίο φιλοξένησε εκατοντάδες παιδιά εδώ και τόσα χρόνια από την λειτουργία του. Κατασκευάστηκε το 1930 και οι πέρισσότεροι μαθητές όπου φοιτούσαν έφταναν περίπου τους 200.

ΕΠΕΙΔΗ  η υποβάθμιση ενός Σχολείου σηματοδοτεί και την υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, . ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την όποια προσπάθεια υποβάθμισης  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΦΝΙΟΥ από 6θεσιο σε 4θεσιο , που θα επηρεάσει την ουσία του ρόλου του σχολείου που δεν είναι άλλος από την διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των μαθητών με τους καλύτερους δυνατούς όρους .  ΘΕΛΟΥΜΕ  την αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και όχι την υποβάθμισή της. Ζητάμε τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών μάθησης,  και τη βοήθεια από όλους τους φορείς (Δ/νση ΠΕ  Λακωνίας , Δήμο Ευρώτα  ), για να πετύχουμε τα παραπάνω .
Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δαφνίου που επιτέλους αποφάσισε να καθαρίσει το προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου που εδώ και μήνες βρισκόταν σε άθλια κατάσταση!Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η κατάσταση επικράτησε λόγω της ανάληψης της νέας  Δημοτικής Αρχής από 01/09/2014. Ελπίζουμε να μην ξαναβιώσουμε τέτοιες άθλιες εικόνες ξανα.


Γνωρίζουμε καλά ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, θεωρούμε όμως  ότι κάποιες αξίες , όπως  η εκπαίδευση, όχι μόνο  πρέπει να μείνουν άθικτες  αλλά και να αναβαθμιστούν